Ozeon® platen kunnen bevestigd worden door middel van schroeven, popnagels of een lijmverbinding. Een onderdeel van het gebruik van de juiste bevestigingsmiddelen is belangrijk omdat het een onderdeel is van de Europese goedkeuring. Zie ook de technische informatie.

Verlijmen

Verlijming

Als onderdeel van de Europese goedkeuring van Ozeon® is Simson – Rockpanel Tack-S geschikt om Ozeon platen te verlijmen. De kwaliteit van het totale eindresultaat en de lijmverbinding wordt ondermeer bepaald door de omstandigheden tijdens de verwerking. Neem altijd contact op met de lijmleverancier voor technische goedkeuring en garantie. In de goedkeuring moet expliciet worden vermeld dat het betreffende systeem geschikt is voor de verlijming van geperste minerale wol plaatmateriaal.

LET OP: de kwaliteit van de lijmverbinding wordt mede bepaald door invloeden als weersomstandigheden en stof tijdens de verlijming. Verlijmen dient te gebeuren volgens de voorschriften van de leverancier van het lijmsysteem.

Schroeven

Torx-schroeven

Torx-schroeven

Een torx-schroef kan in de kleur van de plaat gecoat worden.

Popnagels

Popnagels

Popnagels

Voor de bevestiging van OZEON® panelen op een aluminium onderconstructie kunnen RVS popnagels toegepast worden.

Bevestigingsrichtlijnen

OZEON® plaatmateriaal moet bij mechanische bevestiging met de voorgeschreven bevestigingsmaterialen op de achter constructie worden bevestigd. Houd bij het bepalen van de bevestigingsafstanden rekening met:

  • het opnemen van de windbelasting
  • maximale bevestigingsafstanden voor de panelen
  • noodzakelijke ventilatievoorzieningen
  • verschil in werking/zetting tussen platen en draagconstructie
  • wettelijke voorschriften
  • hoogte van het gebouw
  • De lokale voorschriften en regelgeving. Per land en regio gelden er voor de montage van geperste minerale wol plaat aangepaste montage afstand tabellen.

In het download overzicht vindt u verschillende tabellen voor verschillende regio’s.

Print Friendly, PDF & Email