Als basis voor de OZEON® gevelplaat is gekozen voor een geperste minerale wol plaat.
Metaaldeeltjes worden vermengd met een speciaal bindmiddel. Hierdoor ontstaat een koud vloeibaar metaal dat voornamelijk uit echte metaal bestaat. Na het aanbrengen van de metaalcoating heeft het metaal zowel de uiterlijke als fysische eigenschappen van het originele metaal.

Het resultaat van deze combinatie is een geveloplossing waarin de functionele en esthetische voordelen van metaal en de duurzame en functionele voordelen van geperste minerale wol plaat worden gecombineerd.

Optisch; uitstraling door de tijd alleen maar mooier

OZEON® platen hebben een echt metalen afwerking. De uitstraling van bijvoorbeeld het echte koper, brons, messing, gunsmoke of ijzer(roest) evolueert dan ook als de metalen zoals deze in massieve en oorspronkelijke vorm voorkomen. De kleur variatie die voor kan komen binnen de panelen zijn een normaal verschijnsel bij metalen en dus ook bij onze gevelplaten. Het verkleuren door de tijd is een onderdeel van het natuurlijk patineer proces wat karakter geeft aan ieder paneel en de gevel in totaliteit.
Door de tijd heen zullen de invloeden van buitenaf de gevel alleen maar een nog uniekere uitstraling geven. Karakteristiek binnen zijn soort maar steeds weer anders.

Print Friendly, PDF & Email